Френският гранд Пари Сен Жермен официално обяви раздялата с Лионел Меси преди последния мач на отбора за сезона в Лига 1 срещу Клермон.

"След два сезона, прекарани в столицата, приключението между Лео Меси и Пари Сен Жермен приключи в края на 2022/23 година. Клубът би искал да благодари горещо на седемкратния носител на Златната топка“, се казва в официалното изявление на клуба.

Малко преди това самият Меси обяви в социалните мрежи новината за напускането. С отбора на ПСЖ той изигра 74 мача в различни турнири, в които вкара 32 гола и направи 35 асистенции. Той стана два пъти шампион на Франция с ПСЖ и един път спечели Суперкупата на страната.

С попадението си срещу Страсбург от 37-ия кръг, Лионел Меси се превърна във футболиста с най-много голове в "Топ 5" първенствата на Европа, изпреварвайки вечния си съперник - Кристиано Роналдо.

"Пари Сен Жермен се гордее, че е успял да има в редиците си най-добрия играч в историята и му пожелава с известна емоция, още много успехи на Лео до края на кариерата му“, пише френският клуб.

"Бих искал да благодаря на Лео Меси за неговите два сезона в Приж“, каза президентът на клуба Насер Ал-Хелайфи.

"Беше удоволствие да видим седемкратния носител на Златната топка в цветовете на "червено и синьо“ и на "Парк де Пренс“, да спечелим две последователни шампионски титли на Франция с него и да видим как вдъхновява нашите млади играчи. Неговият принос за Пари Сен Жермен и Лига 1 не може да бъде подценен и желаем на Лео и семейството му всичко най-добро за в бъдеще“, добави още Ал-Хелайфи.