Международният елитен турнир по Таекуон-До ITF "Sofia Open" ще се проведе в столицата ни на 3-4 юни. Второто издание на надпреварата, която се организира от Българската федерация по Таекуон-до ITF, ще се проведе в зала "Универсиада".

Близо 500 състезатели от 12 държави са заявили участие, като сред тях ще видим и най-добрите българи в дисциплините " форма“ и " спаринг“. Всички възрастови групи – деца, юноши, девойки, мъже и жени ще премерят сили по между си в предстоящия уикенд.

"Миналата година се получи страхотен турнир и е нормално сега да има повече участници, най-вече от чужбина. Ние имаме големи традиции в Таекуон-До и хората от другите държави знаят, че винаги организацията при нас е на много високо ниво. Стараем се да бъдем перфектни домакини на всяко състезание. Сигурен съм, че в двата дни на " Sofia Open“ ще станем свидетели на високо спортно-техническо ниво и ще видим най-доброто от всички участници. Благодарности към целия ни организационен екип начело с Николай Спасов, които работят денонощно, за да покрият всички условия и критерии за международния турнир“ , сподели президентът на родната федерация Марио Богданов.

Потвърждение за присъствието си в София е дал и председателя на Европейската централа по Таекуон-До Майкъл Пруит.

"Вече сме готови с организацията и очакваме първите групи от чужбина. Направили сме много сериозен разчет на цялата програма и сме включили доста хора, които да работят за турнира. Благодаря на нашата федерация в лицето на г-н Марио Богданов и на Столична община за съдействието и подкрепата. Приканвам и хората обичащи таекуондо да дойдат в събота и неделя в зала "Универсиада“ и да гледат събитията на живо. Няма входни билети. Всеки е добре дошъл“ , каза Николай Спасов, който е главен организатор на "Sofia Open“ 2023.

Преди седмица от Босна и Херцеговина се завърнаха 53 родни състезатели от силен турнир по Таекуон-До. Българите спечелиха 41 медала във всички възрастови групи и дисциплини, като завършиха на трето място в крайното класиране по отличия в конкуренцията на 22 държави.