Българите Пьотр Нестеров (на снимката) и Симон Антони Иванов се класираха за четвъртфиналите на сингъл на турнира на клей в Констанца (Румъния) с награден фонд 15 хиляди долара.

Националът на България за купа "Дейвис" Нестеров победи със 7:5, 6:3 №7 в схемата Дан Александру Томеску от Румъния. Срещата продължи 1час и 58 минути.

20-годишният българин изоставаше с 3:5 в първия сет, но след серия от четири поредни гейма се наложи със 7:5. При 4:5 Пьотр спаси два сетбола при сервис на Томеску. Във втория сет Нестеров поведе с 3:0 и нямаше проблеми да спечели с 6:3.

Друг българин - поставеният под номер 4 Симон Антони Иванов се наложи с 6:4, 6:2 над Игнасио Кару от Уругвай. Срещата продължи 1 час и 28 минути. Иванов изостана с 1:4 в първия сет, но спечели пет поредни гейма за 6:4. Във втората част Симон спечели три поредни гейма от 3:2 до 6:2.

По-късно днес Пьотр Нестеров и полякът Олаф Печковски, поставени под номер 2, ще играят на полуфинал в турнира на двойки. На четвъртфиналите Нестеров и Печковски разгромиха канадеца Тудорица и Пьотр Кусевич (Полша) с 6:0, 6:0.