Женският национален отбор на България загуби втория си двубой от Лигата на нациите. Селекцията на Лоренцо Мичели отстъпи с 2:3 гейма пред състава на Доминиканската република, въпреки че на два пъти повеждаше в резултата.

Българският тим взе първия и третия гейм на 22 и 16 точки, но волейболистките на Доминиканската република отговаряха по категоричен начин затваряйки втория и четвъртия на 16 и 14 точки.

В решителния пети гейм България допусна изоставане от 5 точки след 6:6 и в крайна сметка волейболистките на Доминиканската република затвориха мача с 3:2 гейма.

Селекционерът Лоренцо Мичели бе направил една принудителна смяна в стартовия състав, след като ден по-рано капитанът Мирослава Паскова се контузи при победата над Хърватия с 3:0. На нейно място излезе Елена Пейчева и завърши като най-резултатна за тима ни със 17 точки. Радостина Маринова и Мария Йорданова добавиха по 14. Най-резултатна за съперничките бе Браян Мартинес с 25 точки.

След този резултат двата отбора са с актив от победа и загуба. България е на второ място във временното класиране с 4 точки, на две от лидера - Германия.

Състезателките на Доминиканската република имат актив от две точки и са на деветата позиция.

Следващата среща на българския тим е срещу домакините от Япония в събота от 13:10 часа.