Христо Стоичков остана доволен от спечелената титла на Севиля в турнира Лига Европа. Легендата на българския футбол проследи мача за трофея във втория по сила европейски клубен футболен турнир от ВИП-ложите на "Пушкаш арена" в Будапеща, Унгария.

"Видяхме всичко, което може за един финал. До 20-25 минута Рома игра по-добре и поведоха, но след това се видя, че Севиля е много балансиран отбор. Промениха малко тактиката с човек повече в средата на терена и оттам започнаха големите проблеми на Рома. Хесус Навас, който е бек, халф, нападател, от него започваха всички атаки на отбора. В средата на терена Иван Ракитич бе моторът на отбора, нямаше как това момче да не спечели. Игра по най-добрия начин и в защитен план, и в нападение, всичко минаваше през него. Но един треньор също има голяма заслуга в мача. Със смените, които направи, вдигна отбора. За мен заслужено Севиля е шампион", коментира "Камата" след мача пред BTV.

Легендата на Барселона прегърна след финала хърватина Иван Ракитич, за който това беше втори спечелен трофей в турнира с този отбор. 35-годишният балканец също, както Стоичков, е бивш играч на настоящия шампион на Испания в клубния футбол.

"Ние сме си наша кръв и съм много щастлив за него. Щастлив съм, че показа характер. Страхотен футболист, страхотен приятел и заслужава да вдигне купата", добави Стоичков за Ракитич.