Треньорът на Септември (София) Красимир Балъков не скри разочарованието си, след като стана ясно, че отборът му, ще играе презд следвакщия сезон въэв Втора лига.

В мач от 34-ия кръг в efbet Лига, плейофи в групата на изпадащите Спартак (Варна) победи като домакин Септември (София) с 1:0. С успеха "соколите“ се измъкнаха от последното място, но останаха без шансове за участие в плейоф за оставане в елитга и заедно със Септември изпадат.

“Можехме да спечелим точки и да направим невъзможното възможно – коментира след двубоя Балъков. - Днешният ни мач може би беше най-добрият ни откакто съм в Септември. Работата на треньорите е да се занимаваме с футболистите, да ги подготвим психически. Най-важното е да извлечем максималното, а това може да стане само като футболистите са освободени психически.

Не мога да ви кажа нищо за бъдещето ми, имаме разговори. Дори и да не продължа, Септември е един клуб, които помага на млади футболисти. Това е правилния път за развитие на тима. Дори и да не продължа, аз ще бъдат близко до този клуб. Мога да потвърдя това, което Херо каза, че нашият отбор е играл абсолютно честно, а също и техният, но в българския футбол има понякога много дълбок български феърплей. Той е по-различен от европейския. Не ми е работата, нито съм органът, които трябва да разследва. Не съм Футболния съюз. Съветвам всички, които искат българския футбол да прогресира, трябва да се променят нещата. Ако искаме един ден да бъдем свидели на това, което стана е Германия. Нямам никакви доказателства, но пак казвам, че нашият феърплей е български".