Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема е получил грандиозна оферта от Саудитска Арабия, където да продължи кариерата си, съобщава италианският журналист Фабрицио Романо. Договорът на французина с носителя на Купата на краля изтича на 30 юни тази година.

Клубът е информиран от лагера на Бензема, че бившият национал на "петлите" сериозно обмисля предложението от неназован клуб в саудитското първенство. Очаква се стрелецът да реши бъдещето си съвсем скоро. Новият договор на Бензема с Реал Мадрид е готов от миналата година, но състезателят все още не е преподписал. Капитанът на "лос бланкос" е на стадион "Сантиаго Бернабеу" от лятото на 2009 година.

В Саудитска Арабия играе бившият съотборник на французина Кристиано Роналдо, който защитава екипа на Ал-Насър от януари. В последните седмици упорито се твърди, че и Лионел Меси ще стане част от местния шампионат, присъединявайки се към Ал-Хилал.

Този сезон 35-годишният Бензема е участвал в 42 двубоя от всички турнири, в които е вкарал 30 гола, асистирал е 6 пъти и е получил един жълт картон за 3557 минути на терена.