Старши треньорът на третодивизионния Чавдар Етрополе Йордан Юруков напуска клуба, стана ясно 3 дни след края на първенството в Югозападната "В" група. Юруков води етрополци в две пълни години и изгради отбор, който винаги е бил в челото на класирането.

Един от големите успехи на състава в този период бе достигането на 1/8-финал за Купата на България, където ги спря Спартак Варна след продължения.

"Искам да направя следваща стъпка в кариерата си и това е причината да се разделим. Благодаря на кмета на града Димитър Димитров и на цялото ръководство за възможността да работя в този клуб. Също така искам да изкажа благодарностите си и за подкрепата и доверието, които усещах през цялото време", заяви Йордан Юруков.

"Може и да е в Трета лига, но Чавдар е истински професионално организиран клуб. Много отбори от второто ниво могат само да завиждат за условията. Смятам, че оставям един изграден колектив, който е готов да се изкачи нагоре. Просто трябва още малко да се надгради", допълни бившият футболист на ЦСКА и Локомотив Пловдив.

Още един атестат за много добрата му работа е и включването на шестима от неговите играчи в сборния отбор на Югозападна България за турнира на талантите от Трета лига, който ще се проведе в първата седмица на юни в Бояна.

Чавдар Етрополе завърши четвърти през този сезон.