Световният номер 2 в мъжкия тенис - Новак Джокович, отказа да коментира посланието, което написа на телевизионната камера след победата си в първия кръг на "Ролан Гарос". Сърбинът предивзика много реакции, след като написа на телевизионната камера "Косово е сърцето на Сърбия".

Това се случва в момент, в който отношенията между западната ни съседка и частично признатата Република Косово бяха обтегнати още повече заради протести на сръбски косовари.

Мнозина разкритикуваха Ноле заради това, че отправя политически послания по време на "Ролан Гарос", а обяснението на тенисиста бе следното:

"Нямам никакво намерение да се обяснявам или да влизам в политически спорове. Темата е деликатна и ме боли, защото съм сърбин.

Боли ме от случващото се в Косово и най-малкото, което мога да направя е това. Аз съм син на човек, роден в Косово, чувствам се отговорен. В моменти като тези трбява да си оказваме подкрепа и да бъдем единни.

 

Разбрах, че е имало гневни реакции в социалните мрежи, но изобщо не ме интересува дали ще ме накажат. Бих го направил отново, не съжалявам.

Винаги съм казвал, че съм против войните и изпитвам съпричасност към всеки човек в подобна ситуация. Случващото се в Косово обаче е прецендент в международното право", заяви Ноле.