Президентът на Българската федерация по мотоциклетизъм Ангел Траков и промоутъра на Световния шампионат по Суперендуро Ален Бланшар от “ABC Communication“ подписаха договор за организирането на кръг от надпреварата в България. Историческото за страната ни състезание ще бъде на 24.02.2024 и ще бъде част от честванията за 100-годишнината на БФМ.

Очаква се в "Grand prix България 2024“ да се включат няколко български състезатели начело с топ ендуро пилота ни Теодор Кабакчиев. Днес Бланшар, в компанията на Ангел Траков и на членовете на Управителния съвет Десислав Цеков, Джанмарко Сантучи и Иво Цветанов направиха инспекция на зала "Арена София“, като промоутъра на Световния шампионат е останал много доволен от видяното и от условията, които предлага България.

Председателят на Комисия "Ендуро“Десислав Цеков коментира, че това е огромно признание за България, за БФМ и за българското ендуро като цяло, като за да се случи това събитие са положени много усилия от страна на федерацията.

Суперендурото в последните години набра огромна популярност, както сред състезателите, така и сред феновете. То е познато и у нас, особено след световната титла на Теодор Кабакчиев в клас Junior, който през 2020 спечели два от четирите кръга и пет от проведените общо 12 състезателни манша, а в други три завърши втори. За Суперендурото са характерни пълни зали, много екшън и адреналин и майсторски изпълнения, като траковете включват различни елементи на офроуд каране, през камъни, дървени трупи, пясък, кал, водни препятствия и огромни гуми.