Адриан Андреев, който е трета ракета на България в мъжкия тенис, започва днес участието си на турнира от сериите "Чаланджър" в Тройсдорф, Германия.

В среща от първия кръг, 215-ият в света ще играе с участващия с покана от организаторите представител на домакините Хенри Скуайър. Мачът започва не преди 16:00 часа българско време.

Двамата с Андреев имат един мач помежду си - на "Чаланджър" в Меерсдорф, Германия през миналия август. Тогава до успех с 6:2, 6:4 стигна родният талант.

Скуайър е номер 308 в света в момента, а през миналата седмица спечели турнир от сериите "Фючърс" в Мост, Чехия, който беше с награден фонд от 25 000 долара.

Андреев записа най-доброто си представяне на Ролан Гарос, печелейки два успеха, но в решителен мач за класиране за основната схема падна от аржентинеца Дженаро Алберто Оливиери с 1:2 сета и приключи участието си във втория за годината турнир от Големия шлем.

Победителят от срещата между Андреев и Скуайър ще се изправи във втори кръг срещу корееца Хонг, който изненада втория поставен Жомбор Пирош, побеждавайки го с 2:1 сета.