Първата българска ракета в мъжкия тенис - Григор Димитров започва днес участието си на втория турнир от Големия шлем за годината - Откритото първенство на Франция.

Българинът, който е поставен под номер 28 в основната схема, ще има за съперник в първи кръг Тимофей Скатов от Казахстан. 22-годишният талант спечели квалификациите, с което стигна основнаха схема. В пресявките 147-ия в света победи последователно Габриел Диало (2:0), Ото Виртанен (2:1) и Фелипе Мелижени Алвеш (2:1).

Скатов и Димитров никога не са се срещали на професионално ниво. Представящият Казахстан състезател е бивш номер 1 в света до 18 години като при подрастващите си оспорваше първото място в различните възрасти с друг български тенисист - Адриан Андреев.

Тази година той достигна до рекордно класиране в световната ранглиста при мъжете - 123-о място.

Григор Димитров през тази седмица се завърна в най-добрите 30-ет след като стигна първи финал на турнир на ATP - този в Женева, Швейцария от 5 години насам.

Срещата между Димитров и Скатов се очаква да започне не преди 17:00 часа българско време. При победа за който и да е от двамата, то във втори кръг спечелилият днешния мач очаква победителя от двойката Емил Руусувуори от Финландия и Грегоар Барер от Франция.