Волейболният национал  Мартин Атанасов коментира по време на днешната открита тренировка на "трикольорите"в зала "Христо Ботев", че конкуренцията на отделните постове ще вдигне нивото и на националния отбор.

"Все още не сме в пълен състав, на някои са им дадена почивка за Лигата на нациите, което е напълно разбираемо. Има някои по-млади момчета сега, но мисля, че ще се получи доста добър колектив за тази Лига и ще можем да се обиграем, защото ще имаме нова система на игра. И ни трябва време да свикнем с тази нова система за игра, но гледам, че настроението е много хубаво, макар че само на една тренировка съм присъствал, но това е много положително", сподели Атанасов.

"Много е хубаво да има конкуренция понеже оттам идва и мотивацията. По принцип няма нужда от мотивация да играеш за националния отбор като цяло, но има доста конкуренция на някои постове тази година, което е хубаво и ще ни вдигне нивото и качеството на тренировките, което ще помогне естествено и за мачовете. Надявам се да се преборя за титулярно място, тук няма осигурено място, така че, който е в най-добра форма, той ще играе. Ще видим с времето", добави още той.