Селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов каза, че предпочита да не започва подготовката на тима с очаквания. Той обясни след откритата тренировка на тима ни преди мачовете от Лигата на нациите, че е доволен от мотивацията на всички, които са се явили.

"Моето желание беше Соколов да играе първите два турнира. Неговото желание беше да почива. Нямам нито инструменти, нито желание да карам някой да играе", подчерта Константинов относно отсъствието на Цветан Соколов от националния ни отбор, който реши да не е част от представителния ни тим за Лигата на нациите.

Пламен Константинов каза, че като види какво ще покажат състезателите сега, ще реши дали ще има въобще нужда от Цветан Соколов след Лигата на нациите за Европейското първенство и олимпийските квалификации.

Селекционерът подчерта, че тимът мисли изцяло за Лигата на нациите, а след това ще се концентрира за Европейското първенство и олимпийската квалификация. Константинов подчерта, че е оставил Матей Казийски да прецени сам и да реши дали ще се завърне в националния отбор.