Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола разкри, че отборът му е с няколко контузени играчи преди съботния финал за ФА Къп срещу Манчестър Юнайтед на трети юни.

Кевин де Бройне, Рубен Диаш, Джак Грийлиш и Мануел Аканджи не пътуваха до Лондон за гостуването на Брентфорд от последния кръг на Премиър лийг вчера. Каталунецът потвърди, че Диаш и Грийлиш не са тренирали от 10 дни.

"Имаме 4 или 5 играчи с притеснения. Не са големи травми, но са контузии. Не са на разположение от дни, вече седмици. Тези, които не играха тук, бяха наистина изтощени вчера или онзи ден. Говорихме с тях и казаха, че са напълно изцедени психически. Които играха срещу Брентфорд, го заслужават. Бе важно за мен да ги видя. Нейтън Аке се връща след травма. Сега трябва да починем и да излезем срещу Юнайтед с необходимата енергия“, сподели специалистът.

Гуардиола бе попитан кои точно са контузени.

Тези, които останаха в Манчестър. Рубен не е тренирал от 10 дни, както и Джак Грийлиш. След двубоя с Брайтън Кевин получи същото усещане от преди седмици, когато не можеше да играе за няколко срещи. Не е голям, голям проблем. Смятам, че ще бъдат готови за финала на ФА Къп. Фил Фоудън е в невероятна форма. Рияд Марез игра добре. Коул Палмър бе толкова активен в много неща“, призна мениджърът.

"Не знам в момента. Ще тренират утре, ще се възстановяват, така че се надявам, но в момента не знам“, допълни бившият треньор на Барселона и Байерн Мюнхен.

Освен финала на "Уембли“ в събота, за Манчестър Сити предстои такъв и в Шампионска лига срещу Интер на 10 юни в Истанбул.