Бившият изпълнителен директор на Байерн Мюнхен Оливер Кан заяви, че трябва да разговаря с ръководството, след като бе освободен и влезе в публичен спор с останалите началници.

"След като всичко утихне, ще се срещнем и ще говорим спокойно", призна някогашният вратар на националния отбор пред вестник "Билд".

Той, както и спортният директор Хасан Салихамиджич бяха уволнени минути, след като отборът спечели по драматичен начин 10-та си поредна титла в първенството.

Двамата бяха критикувани, и че не взеха достоен заместник на Роберт Левандовски, който премина в Барселона миналото лято, както и за това, че изненадващо се разделиха с треньора Юлиан Нагелсман в края на март.

Докато Салихамиджич бе с отбора за последния мач срещу Кьолн, Кан отсъстваше. На репортерите им бе заявено, че той е настинал и не може да пътува.

Президентът на Байерн Хайнер каза на пресконференция в неделя, че не се разделят приятелски с Кан и на него не му е било позволено да пътува със състава.

"Всеки ще разбере, че съм разочарован заради това, че не бях с отбора", допълни Кан. Той добави, че не смята двете си години на поста като провал.

"Поех тази отговорност, защото исках да върна нещо на отбора. Не бе лесна задача след много успешния период с Ули Хьонес и Карл-Хайнц Румениге", призна германецът.

"Клубът в момента е в период на преход, което винаги е трудно и понякога се случват грешки. Въпреки че настоящата ситуация не е лесна, за мен положителните неща в Байерн бяха много повече от негативните", смята бившият изпълнителен директор.