Левски победи като домакин Черно море с 2:1 в мач от 33-ия кръг в efbet Лига, плейофи в първата шестица.

"Сините“ направиха обрат, след като гостите от Варна поведоха на стадион "Виваком Арена-Георги Аспарухов“, като бразилският централен нападател на Левски Рикардиньо измъкна пълният комплект точки за отбора.

Със 17-ия си успех за сезона Левски се изравни в класирането с третия ЦСКА 1948 (по 61 точки), като "червените“ са с мач по-малко, в който приемат в Бистрица шампиона Лудогорец.

Черно море регистрира 9-а загуба за сезона, като е на пето място, вече на 7 точки зад Левски.

Изненадващо гостите от Варна започнаха мача по-добре и в 12-ата минута Матеуш Машадо бе намерен в наказателното поле на Левски от Виктор Попов и възползвайки се от неориентираната отбрана на "сините“ откри резултата.

Само пет минути по-късно Рикардиньо възстанови равенството след подаване на Уелтън.

След почивката неориентираните действия на Левски в отбрана продължиха с пълна сила, но гостите от Варна не успяха да се възползват от това.

В 71-ата минута Рикардиньо, с деветия си гол през пролетта, донесе трите точки за Левски, оформяйки крайното 2:1 за "сините“.

В добавеното време на мача Черно море имаше отличен шанс да стигне до равенство, като Атанас Илиев стреля мощно от пряк свободен удар, но вратарят на Левски Пламен Андреев спаси.

С победата Левски си гарантира най-малко участие в баража за участие в Лигата на конференциите.