Временният старши треньор на ЦСКА 1948 - Атанас Рибарски, даде първата си пресконференция като наставник на първия отбор. Вчера Рибарски наследи на поста Тодор Янчев, който подаде оставка след загубата от Лудогорец с 3:1 във финала за Купата на България. Рибарски ще дебютира начело на ЦСКА 1948 в неделя, когато отборът отново ще се изправи срещу Лудогорец в мач от първенството.

"Един срещу друг ще играят първият и третият. Нормално е да очакваме труден двубой с оглед на мача за Купата. Ще успеем да вдигнем настроението и да изглеждаме различно. Нов треньор на първия отбор – да, но достатъчно време съм в клуба и доста време работих в първия отбор. От зимата съм във втория отбор. Познавам добре футболистите. Всичко не може да ми е ясно. По-важното е да намерим начин и път да постигнем максимума от възможностите на играчите“, каза Рибарски.

"Постоянен наставник няма. Най-сигурното нещо е, че всеки треньор рано или късно го уволняват. Това е навсякъде. Ситуацията не е такава, каквато ми се иска на мен. Не е лека, но няма смисъл да драматизираме. Единствено ние може да излезем от ситуацията. Фокусирайки се върху всеки мач да намерим верните неща. Вярваме във възможностите на играчите и разбира се ще подходим по най-добрия начин“, каза още Рибарски.

"Резултатите наистина не са оптимални. Три мача има до края. Целта е третото място, а за там ни трябват победи. С оглед на състоянието на отбора, времето е важен компонент, а ние не разполагаме с него. Имаме едва два дни до следващия мач. Няма да се правят радикални проблеми, просто ще се опитаме да допуснем по-малко грешки“, заяви още временният наставник.