На крикет терена в Национална спортна академия " Васил Левски“ стартираха "Европейските серии 2023"- Т10 с участието на 8 отбора, които до 2 юни ще играят всеки срещу всеки, за да определят новия шампион. Победителят получава право да участва в европейската Шампионска лига по крикет. Българските тимове, които вземат участие в надпреварата са:

"Академик СФ- МУ София“, "Юлис- Тракийски университет“ ,“БСКС- МУ Пловдив“, "Барбарианс“ "ВТУ-МУ Плевен“, "Индо – Български клуб“, "София-Спартанс“, както и турският "Истанбул СС“. Двубоите се излъчват директно в платформата на ECN.cricket за целия свят. На 3 и 4 юни отново в НСА ще се проведат и Европейските крикет серии за националните отбори, като България ще има за противници Гърция и Турция. Най-добрият от трите тима ще участва на европейското първенство за мъже в Малага, Испания през месец септември тази година .

"Много сме доволни от организацията на турнира. Президентът на вашата федерация Андрей Лилов, професор Николай Колев и Пракаш Мишра са големи професионалисти и легенди в крикета със своята работа през годините. Ние като Европейска федерация разчитаме на България и подкрепяме усилията ви в популяризирането на играта и развитието на нашия спорт по тези земи. Призовавам и феновете на крикета да дойдат и да гледат на живо мачовете, които са много интересни и оспорвани“, сподели Даниел Уестън от Европейската федерация.

Срещите от сериите започват всеки ден от 08:30 и продължават до 18:00 часа в НСА. Входът за публика е свободен.

"За четвърта поредна година сме домакини на такова ниво. За нас е чест и привилегия да организираме Европейските крикет серии. Благодарение на прякото онлайн излъчване на всички срещи по света хората могат да видят нивото на играта у нас и това е допълнителен стимул за състезателите. Имаме доста посещения от различни държави, които ежедневно следят събитията на терена в НСА. Благодаря ни всички, които ни помогнаха в това начинание и пожелавам успех на тимовете“, каза проф. Николай Колев, който е изпълнителен директор на Българската федерация по крикет.