Борусия Дортмунд и защитникът Матс Хумелс се договориха за удължаване на договора на футболиста, който изтичаше на 30 юни, с още една година. Това съобщиха от клуба.

"Наистина съм щастлив, че Матс Хумелс остава в Борусия Дортмунд за още една година. Той се идентифицира силно с нашия клуб", каза изпълнителният директор Ханс-Йоахим Вацке.

С изключение на тригодишния престой в родния си град Мюнхен, Матс Хумелс играе за Борусия Дортмунд от сезон 2007/08. От общо 586 мача на клубно ниво, 468 са с черно-жълта фланелка. 

С Борусия Дортмунд Хумелс спечели немското първенство през 2011 -та и 2012 година, заедно с Купата през 2012 - та и 2021 година. Защитникът е световен шампион с Германия от 2014 година. 

Дори на 34-годишна възраст Хумелс все още е един от абсолютните ключови играчи за отбора си. През този сезон е играл в 29 мача от Бундеслигата и има четири участия в турнира за Купата.

"Не взех решението лесно. Имаше дълъг процес на претегляне. Сега, в края на сезона, мога да кажа: все още съм готов за още една година", каза Хумелс. Но той също така подчерта, че фокусът сега се връща върху мача с Майнц 05, който Борусия трябва да спечели, за да си гарантира шампионската титла.

Ако това стане Хумелс ще се присъедини към групата от петима играчи досега, които са печелили немското първенство с Борусия Дортмунд по три пъти. Другите са Хелмут Брахт, Вилхелм Бургсмюлер, Ларс Рикен, Щефан Ройтер и Себастиан Кел.