Отборите на ЦСКА 1948 и Лудогорец се изправят един срещу друг във финала за Купата на България днес. Мачът започва в 19:00 часа на националния стадион "Васил Левски“ в столицата София. 

ЦСКА 1948 елиминира последователно отборите на Севлиево (4:0), Берое (2:0), Арда (1:0), както и Локомотив (София) след 2:2 като домакин и 3:2 като гост, за да стигне срещата за титлата.

Шампионът Лудогорец отстраниу Розова долина (2:0), бившия носител на купата Левски (2:1), Спартак (Варна) (2:1) и Черно море на полуфинала след 2:2 като домакин и успех с 2:1 като гост във Варна.

"Червени“ и "зелени“ ще спорят за ценния трофей, от който може да се окаже, че четвъртата позиция в шампионата на efbet Лига ще има висока стойност, тъй като може да изпрати отбор в европейските клубни турнири. 

Лудогорец е лидер в класирането и ако стане шампион или завърши на едно от първите три места, което вече е сигурно и на теория и на практика, и в същото време спечели Купата, ще прехвърли една от евроквотите, която обаче преминава през бараж със седмия в класирането. Същото ще стане и ако ЦСКА 1948 спечели Купата и в крайното класиране завърши в тройката, където се намира в момента.

Наставникът на Лудогорец Ивайло Петев ще разчита на всички футболисти без трайно контузените. 

При успех днес за ЦСКА 1948, то това би бил първи трофей в клубната им история.