Този сезон е аномалия за нас. В последните три месеца ни взимаха и връщаха точки. Това не е оправдание, но със сигурност всичко това няма как да не се отрази на играчите. Въпреки всичко успяхме да си спечелим на терена 69 точки. Това заяви треньорът на Ювентус Максимилиано Алегри в коментар на решението за отнемане на 10 точки на отбора от Торино заради финансови машинации.

Пред "Футбол Италия“ Алегри каза, че в клуба не трябва да търсят каквито и да било оправдания за ситуацията, тъй като става дума за Ювентус – отбор, който е свикнал да печели и да губи, като винаги се бори за успех.

"Това, което ни остава е, да запазим спокойствие и да приемем нещата такива, каквито са – заяви Алегри след загубата от Емполи с 1:4. – Преди двубоя имахме 69 точки и бяхме втори. Дори и с десетте точки наказание имахме реални шансове да се преборим с Милан за място в квалификациите на Шампионска лига. Нещата не се получиха. Няма за какво да упреквам играчите си. Ситуацията бе доста тежка. Следващите няколко дни също няма да бъдат леки. Отпаднахме от Лига Европа, а след това научихме за наказанието си 10 минути преди началото на двубоя с Емполи. Всичко това се отрази на момчетата. Този сезон е аномалия за нас“.

През януари Ювентус бе наказан с лишаване на 15 точки заради финансови машинации. Няколко месеца по-късно наказанието бе отменено, след като клубът от Торино подаде жалба, която бе уважена.