Директорът на Фейенорд Денис те Клоесе разкри, че клубът не е влизал в разговори с Тотнъм за наставника им Арне Слот. Той призна, че лондончани са се свързали с него, но той им е отказал. Освен постоянен мениджър, "шпорите“ търсят и нов спортен директор, след като Фабио Паратичи напусна заради забрана от ФИФА да изпълнява функциите си.

Арне Слот е спряган за наследник на уволнения Антонио Конте през март. Нидерландецът изведе Фейенорд до шампионската титла в страната, която бе 16-а в историята на клуба.

"Не, няма запитване от Тотнъм. През февруари имаше конкретен интерес от Лийдс, но ние с Арне казахме "не“. Арне не желаеше да отива в Лийдс и това бе много добро решение. Изминахме дълъг път с Арне. Предоговорихме споразумението му миналата година. Повече от доволни сме с него, и ако има интерес, ще го изслушаме. Понякога е много приятно да осъзнаеш с какво разполагаш“, каза Те Клоесе.

"Няма да отричам, че имаше оферта към мен, но не ме накара да се замисля и да се пренеса със семейството си. Дойдох във Фейенорд да изградя нещо красиво и всички заедно го вършим. На нашия път сме и искаме да постигнем дори повече. Ще е странно да спрем с Фейенорд толкова скоро. Напускането не е опция за мен в момента. Нито професионално, нито в личен план“, заяви директорът.

Арне Слот е начело на отбора от началото на сезон 2021-2022.