Спортният вицепрезидент на Барселона Рафаел Юсте иска Лионел Меси да се върне през лятото на "Камп Ноу“. 35-годишният играч се очаква да напусне ПСЖ на 30 юни, когато изтича договорът му с парижани.

Аржентинецът си тръгна от Каталуня през лятото на 2021 година заради финансовите проблеми на "лос кулес“ и невъзможността да му бъде предложено ново споразумение.

През март Юсте сподели, че Барса са в контакт с нападателя относно потенциално завръщане, но сега вицепрезидентът призна директно, че желае световния шампион обратно в Испания.

"Искам Лео да се върне. Желая да се обратно тук като каталунец, който съм и заради всичко, което е дал на клуба. Той дойде от академията и винаги сме имали невероятни отношения. Хубавите истории трябва да завършват добре. Все още съм тъжен, че напусна, но ако всичко върви наред, е нека видим какво Лео ще реши. Ако иска да се върне, ние ще сме много щастливи“, каза Юсте пред DAZN.

Той потвърди, че някогашният футболист на Барселона Деко ще замени спортния директор Жорди Кройф, който напуска в края на сезона.

"За съжаление Жорди ни напуска, но Матеу Алемани и Деко ще са тук“, добави той.

Този сезон Меси е вкарал 20 гола и е асистирал 19 пъти в 38 двубоя от всички турнири.