Руснакът и бивш лидер в световната ранглиста Даниил Медведев излиза днес срещу датчанина Холгер Рюне в мач за титлата на турнира по тенис на клей, който е от сериите "Мастърс 1000". Състезанието се провежда в италианската столица Рим. Мачът на централния корт в комплекса "Форо Италико" започва не преди 17:00 часа българско време.

При успех за Медведев, то той ще измести от втората позиция в световната ранглиста бившия шампион в турнира - Новак Джокович от Сърбия. Холгер Руне си осигури върхов резултат в класацията след обновяването й като от понеделник ще бъде под номер 6 независимо от това дали ще спечели трофея.

Медведев и Рюне имат само една среща до момента в исторически план помежду си като до успех с 2:0 сета стигна младия скандинавски талант на четвъртфиналите на "Мастърс 1000" турнира в Монте Карло, Монако. Тогава Рюне спечели с 6:3, 6:4 за час и 18 минути игра.

Двамата правят едни от най-силните си стартове на сезони в Тура изобщо. Медведев до момента спечели 4 трофея през сезона и е лидер в това отношение сред всички тенисисти. Рюне е с една - от турнира в Мюнхен.