Президентът на Българска федверация по художествена гимнастика Илиана Раева сподели в социалните мрежи мнението си за представянето на България на Европейското първенство за жени, което продължава в Баку.

''Мили хора, време е за сън и почивка, защото утре (ДНЕС) ни чакат още емоционални моменти на финалите, а вие не спирате да ми пишете развълнувани и толкова обичащи момичетата ни. Благодаря ви за тази невероятна подкрепа.

Наистина, това е историческа победа и доминация на българската художествена гимнастика след толкова години. Един ансамбъл с “убийствена" игра! Безкомпромистна игра! Една Боряна - Кралица! Една Стили недостижима в силата си, когато е безгрешна и една Ева- Магьосница! Един ансамбъл девойки даващ друго измерение на гимнастиката.

Да, когато тръгнаха казах, че България е много силна с всяка една индивидуалистка и ансамблите ни. Думите ми се потвърдиха. Нека сега се радваме и празнуваме, за да заредим батериите за предстоящите ни състезания, защото вярвайте ми, всяко състезание чака своите шампиони, а те никога не се знаят кои ще са. Това е спортът.

Чака ни много работа за световното. Конкуренцията е уникална и силна.

Благодаря ви за страхотните коментари и съобщения! Вие се велики наши фенове, които давате криле на момичета и треньори

Респект! '', написа Раева.

Ансамбълът на България за жени спечели титлата в многобоя на Европейското първенство в Баку, Азербайджан. Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова добавиха съм световната си титла в многобоя от София 2022 и тази от континенталния шампионат. Втори са Израел, а трети завърши тимът на домакините от Азербайджан.

Това е първо абсолютно злато за български ансамбъл от 1990 година и второ от състезанието, след като Боряна Калейн стана шампионка в индивидуалната надпревара. Страната ни стигна и до трета титла в състезанието - в комплексното отборно класиране, с което защити златото от предходни еврошампионат. Втори са Украйна, а "Топ 3“ допълва състава на Израел.