Старши треньорът на ЦСКА-София Саша Илич бе доволен от играта на отбора си срещу Лудогорец във втория плейофен кръг. на Първа лига. Мачът в Разград завърши 2:2 и остави претендентите за титлата в рамките на точка, както бе и преди двубоя. Сърбинът заяви, че игрово съставът му се доближава все повече до 11-кратните шампиони.

"Първо искам да кажа, че съм изключително доволен от начина, по който моят отбор игра. Изключително агресивното поведение от моя отбор ми хареса и скромното ми мнение е, че бяхме по-добрият отбор от Лудогорец. Завършихме наравно, до края ни остават 3 много тежки мача - както за нас, така и за Лудогорец. Ще дадем всичко от себе си, за да спечелим и трите срещи и да чакаме грешка на Лудогорец", започна Илич.

След това той се обърна към съдийството, където имаше забележки към някои решения, особено за нуждата от прегледи със системата ВАР и пресиленото показване на жълти картони.

"Аз съм емоционален човек и емоционално водя мачовете. Някои неща не са ми ясни, като например как в един толкова спокоен мач като първите 20 минути днес ние получихме 3 жълти картона. Винаги се опитвам да гледам реално и да, имаше ситуация, в която ВАР трябваше да прегледа за дузпа за Лудогорец, но имаше и две ситуации, в които трябваше да прегледа за дузпи за ЦСКА. Мисля си, че ВАР трябва да се отнася по-сериозно към задълженията си, за да не се създава такова напрежение", убеден е той.

"Със сигурност ни повлия, че Лудогорец е много добър отбор, който има и много добър треньор. Обичат да владеят топката и единственият начин, по който можем да се противопоставим на това, е да бъдем агресивни. От друга за 3 влизания в първите 20 минути получихме 3 жълти картона, а за мен нито едно от тях не бе заслужен. И това лимитира футболистите, защото след това те внимават как влизат. Но да не говорим повече за съдията, за мен това вече е свършено", продължи наставникът.

"Аз съм много доволен от това как изиграхме всичките 3 мача срещу Лудогорец през този сезон. Факт е, че взехме само една точка от тези 3 двубоя, но това е единственият начин, по който можем да се приближим при тях с тази игра. Първо искам да кажа, че Дюкенс Назон има проблем с коляното и аз, и моят щаб решихме, че трябва да влезе в един определен момент, в който може да донесе определена енергия. Вкарахме два хубави гола - фантастичен удар на Хайнц при гола. Вторият ни беше донесен от агресията, която демонстрира Марселино. С изключение на резултата, който не мога да променя, от всичко останало съм доволен", каза спецът.

Попитан как би оценил играта в защита на Кох, Матей и Амос Юга, той отговори: "В такива мачове са нужни играчи с опит. Във футбола се вкарват обикновено от грешки. Десподов за първия гол се възползва от скоростта, при втория Тиаго от височината си. Със сигурност сме в битката за титлата. И да бяхме загубили, пак щяхме да сме в битката. Няма лесни мачове, но ще се борим във всеки един от тях".