Илиана Раева, президент на Българската федерация по художествена гимнастика, заяви в социалните мрежи, че се гордее с хората, занимаващи се с този спорт у нас и нивото, което има този спорт в България.

"Българската художествена гимнастика създава не само “златни момичета" и “диаманти", а и прекрасни момичета с отношение към танца и музиката.

Възпитава характери, изгражда ценностна система, култура и усет към естетичното. Малките момиченца, които пълнят залите по художествена гимнастика в много градове в страната от ранно детство възпитават телата си да се движат, огъвкавяват, а това е толкова важно за тяхното здраве. От малки пътуват по градовете на страната, а някои дори в други държави на състезания и обогатяват своите знания, научават се да живеят извън семейната среда, да имат отношение към групата, колектива, състезанието.

Нашите клубове провеждат над 25 международни турнира в годината. Само вчера присъствах на два от тях - “Купа Славия" и приз Емилия Бонева в София и “Феи под липите" в Стара Загора. На първия имаше 1000 участнички, на втория 700! Подсигурени бяха медали, купи, множество подаръци. Залите бяха пълни!

Щастлива съм и се гордея с устрема на българската художествена гимнастика във всичките и нива - елитен спорт, национален отбор, държавни първенства и клубен спорт!

Нямаме нужните условия по отношение на материалната база за развитието на гимнастиката за всички нива, но работата ни не върви, а лети!

Вече имаме 76 клуба по художествена гимнастика в страната!!

Залите са пълни и интересът е огромен. По този начин държим момичетата далече от алкохол, наркотици, затлъстяване, обсебване от компютрите… Грижим се за правилното им израстване и възпитание. Създаваме прекрасни, стройни и красиви млади дами.

Това, което виждам ми дава още повече сили и увереност да работя за Художествената гимнастика!

Благодаря ви, колеги!

Браво! Гордея се с вас и ви желая здраве, за да не спирате полета си!

Обичам ви!", заяви Раева.