Илиян Радулов, Габриел Донев и Симон Антони Иванов се класираха за 1/4-финалите на единично от международния турнир на клей в Пазарджик с награден фонд 15 хиляди долара.

Държавният първенец на открито за 2022 година Радулов стигна до обрат срещу румънеца Влад Андрей Данку след 1:6, 6:1, 6:2. 17-годишният българин стигна до първия си 1/4-финал при мъжете в надпревара от веригата на Световната федерация ITF, в който в събота ще се изправи срещу третия в схемата Алекс Кнаф (Люксембург).

Донев отстрани водача в схемата Филип Кристиан Жану (Румъния) с 6:4, 7:5 за малко повече от два часа, след като и в двата сета навакса ранен пробив изоставане. В първия си 1/4-финал от началото на март той ще се изправи утре срещу поставения под № 8 руснак Денис Клок.

Клок отстрани участващия с "уайлд кард" българин Александър Василев с 6:2, 6:3. 16-годишният Василев в първия кръг постигна дебютна победа в състезанията на ITF.

Четвъртият в схемата Антони Иванов надделя срещу италианеца Леонардо Роси с 6:4, 6:4, а следващият му съперник отново ще е италианец - Марко Мичели. 

С победите си тримата българи си осигуриха по две точки за световната ранглиста и по 438 долара.

Антони Иванов и Роси ще са съперници по-късно днес и на полуфиналите на двойки, а българинът и Донев, поставени под № 2 в схемата при дуетите, ще се изправят срещу италианеца и Луиджи Сорентино.