Контролно-дисциплинарният комитет на Руския футболен съюз наложи глоба от 50 000 рубли на Динамо Москва за неявяването на пресконференция от бившия наставника на отбора Славиша Йоканович след мача от първенството срещу Ахмат, завършил с поражение 0:3, предаде ТАСС.

Столичани загубиха у дома от Ахмат на 14 май, а след двубоя бившият треньор на Левски Йоканович пропусна интервюто на пистата и брифинга след срещата. Членът в съвета на директорите от Динамо Дмитрий Гафин съобщи, че в следващия мач отборът ще е воден от нов треньор. Ден след това Динамо обяви, че той е Павел Алпатов.

"Йоканович не взе участие във флаш-интервюто и пресконференцията. Взехме решение да глобим клуба с 50 000 рубли", оповестиха от комитета.

54-годишният Йоканович пое Динамо през миналия юни. Договорът му бе за една година и имаше опция за продължението му за още две, при постигането на определени резултати. Под негово ръководство съставът стигна полуфинал за плейофите в Купата на Русия, където отстъпи на Акрон Толяти след дузпи.