Александър Везенков бе избран за Най-полезен играч за сезона в Евролигата. 27-годишното крило бе награден на церемония в Каунас, Литва, където в петък започва Финалната четвортка с участието на Олимпиакос, Монако, Барселона и Реал Мадрид.

Ето какво сподели спортист номер 1 на България за 2022 г.

“Много се радвам да ви видя и съм щастлив, че съм тук", заяви първият българин, който печели MVP приза на Евролигата.

“Много е забавно, защото съм ви гледал само по телевизията - нещо като НБА. Просто живеем за момента, заформихме страхотна връзка в отбора. Миналата година достигнахме за първи път до Финалната четворка като отбор, а сега да бъдем отново на тази фаза е нещо наистина страхотно и сме много щастливи, че изпълнихме целта си. Семейството е всичко за мен. Те ми дадоха всичко нужно, за да играя баскетбол. Още по-важно, те ме начуиха как да бъда добър човек. Баща ми беше баскетболист и аз исках дасъм като него. Майка ми винаги е била до мен, а сестра ми беше ролевият ми модел. Тези трима души, а и всички други мои роднини, ме превърнаха в това, което съм днес", заяви националът на България.

“Благодаря на всеки, който е дал своя глас за мен. Благодаря на организацията на Олимпиакос, на президента, на треньорския щаб и на всеки един от моите съотборници. От десет месеца насам се опитвахме да достигнем до Финалната четворка. Благодаря на всички, които работят за нас и се грижат за нас. Много се радвам, че съм тук. Искам да пожелая успех на четирите отбора и нека най-добрият вземе трофея", бяха първите думи на Везенков като MVP на Евролигата.