Старши треньорът на Манчестър Сити - Пеп Гуардиола, остана изключително доволен от класирането на неговия тим на финал на Шампионска лига. "Гражданите" победиха Реал Мадрид с 4:0 в мач-реванш от полуфиналите и си гарантираха участие в решаващия двубой срещу Интер.

"У дома сме невероятни с нашите фенове зад гърба ни. Миналият сезон бе много болезнен. Хората обвиняваха играчите в липса на характер, но само година по-късно са видя колко специална група са. Когато си достигнал до финала в Шампионската лига, трябва да празнуваш. Футболистите бяха невероятни. Бернардо Силва винаги играе силно в големите мачове. Тоя е един от най-добрите футболисти, които съм виждал в живота си", заяви Гуардиола.

"Още в началото на мача знаех, че сме готови. Играчите бяха спокойни, настроението беше приповдигнато и нямаше никакво напрежение или тревога. Чувствах, че сме готови да направим голям мач. На финала ще играем срещу италиански отбор, което не е никак лесно. Интер е сериозен конкурент, но ние имаме време да се подготвим психически", допълни испанецът.