Крилото на Олимпиакос Александър Везенков даде интервю за специализираното баскетболно издание basketnews.com, в което говори за предстоящата Финална четворка в Евролигата и за изминалия сезон.

"В баскетбола трябва да имаш къса памет, да продължиш да работиш и да знаеш, че рано или късно усилията ти ще бъдат възнаградени“, заяви българският национал.

"През този сезон имахме трудни мачове, но в отбора се чувстваме близки и създадохме страхотна химия. Отиваме на Финалната четворка в Каунас по-добре подготвени от миналия сезон. Ще видим как ще се справим. Досега постигнахме две от целите си – да завършим първи в редовния сезон и да се класираме за полуфиналите. В продължение на целия сезон си поставяхме краткосрочни цели, които изпълнихме. Шансовете на всички отбори са 50:50. Знам, че е клише, но е истина. Няма значение какво се е случило в редовния сезон, защото сега говорим за един мач и директни елиминации. Монако има всичко – талант в нападение, енергия и атлетизъм. Но ние сме готови“, допълни спортист номер 1 на България за 2022 г..

"Всяко лято си поставям целта да стана по-добър. Дали успяваш е резултат от много фактори, но прогресът на отбора и фактът, че сме във Финалната четворка на Евролигата за втори пореден сезон, играе важна роля."

Везенков коментира и темата с евентуалното му преминаване в НБА:

"Това е напълно различна лига от Европа. Там има много повече пространства, отколкото тук. Всеки има различна представа за това как един баскетболист може да бъде ефективен в Европа и в НБА. За да стигна до тук на мен ми бяха необходими работа, разбиране, възможности от треньорите ми, а също и късмет. Един мач, един изстрел или една ситуация могат да променят съдбата ти, така че късметът означава да бъдеш подготвен и да се възползваш от възможността.“