Денвър Нъгетс спечели домакинството си на Лос Анджелис Лейкърс в първия мач от финалната серия в Западната конференция със 132:126 точки. Лидерът след редовния сезон имаше солидна преднина, която на моменти стигаше 20 точки, а по-силното второ полувреме позволи на ЛА Лейкърс единствено да не загуби с двуцифрен резултат.

Най-резултатен в срещата беше суперзвездата на Лос Анджелис Лейкърс Антъни Дейвис, който завърши с 40 точки и 10 борби. Колегата му Леброн Джеймс добави 26 и взе 12 отскочили топки.

Сръбският център на Денвър Нъгетс Никола Йокич отново беше най-силния на паркета за своя тим и завърши с двуцифрен актив в три графи. Баскетболистът направи 14 асистенции, взе 21 борби и вкара 34 точки.

Така Йокич се изравни на третото място с Ръсел Уестбрук по най-много срещи с "трипъл-дабъл" в историята на НБА. Двамата имат по 12. Пред тях с 28 е Леброн Джеймс, а на върха с 30 е Меджик Джонсън.

Победата у дома в първата среща от финалния плейоф на Западната конференция, превърна серията на Денвър от 7 поредни успеха в собствената им в в плейофни срещи, в най-дългата в историята на клуба.

Вторият двубой от серията срещу ЛА Лейкърс е след два дни.