Отборът на Наполи спечели 3-ата си шампионска титла на Италия. Възпитаниците на Лучано Спалети си заслужиха първото място с прекрасния футбол, който практикуват през целия сезон в Серия "А".

С основна заслуга за спечелването на Скудето беше нападателят Виктор Осимен, който реализира 23 гола в 29 мача в италианския елит. 24-годишният нигерийски нападател стана трансферна цел номер 1 на няколко от големите европейски отбори, а задържането му на "Диего Армандо Марадона" няма да е никак лесно, имайки предвид увеличението на заплатата, което го очаква в Англия и Испания.

Манчестър Юнайтед и Тотнъм са сред фаворитите за подписа му на Острова, но това далеч не е първият път, в който английски тим иска да подпише с Осимен. Ливърпул искаше да привлече нападателя през 2020-а, когато африканецът реши да смени Лил с Наполи за рекордните 70 милиона евро.

Джандоменико Кости, който бе един от мениджърите на Наполи в периода 2018-2021, разказа интересна история именно от лятото на 2020 г.

"Директорът на клуба Кристиано Джунтоли заключи Виктор за три дни в хотел", призна Кости.

"Трансферът на Виктор Осимен от Лил в Наполи е най-големия шедьовър на Джунтоли. Виктор беше заключен в продължение на три дни. Кристиано знаеше, че Лиеърпул и Юрген Клоп са отправили оферта. Кристиано беше постоянно до него и го убеждаваше да подпише с нас, както и стана в крайна сметка. Джунтоли е от онзи тип директори, които могат да ти звъннат 100 пъти на ден. Той беше неотлъчно до него и това даде резултат", добави бившият мениджър.