Български тенисисти записаха 6 победи от 6 мача на старта на турнира за юноши и девойки до 14 г. от първа категория на "Тенис Европа", който се провежда в румънската столица Букурещ.

Това е първото участие на турнир за тим - 2009 г. от пътуващите отбори във възрастовите групи до 12 г. и до 14 г., които са осигурени финансово за участие в турнири през календарната 2023 г. Така Българска федерация по тенис продължава традицията да подпомага участието на млади талантливи състезатели за участие на международни турнири. През тази година 16 момичета и момчета родени между 2009 и 2012 г. ще бъдат подпомогнати за участие на по седем турнира от календара на Тенис Европа. БФТ ще покрие всички разходи на младите ни таланти.

Отбор 2009 г. е в състав Калоян Шиков, Александър Толев, Брияна Иванова и Елеонора Тонева с треньор Димо Толев.

Освен тях на турнира в Букурещ участват и още от най-добрите български състезатели в тази възрастова група.

При юношите Калоян Шиков победи с 6:1, 6:0 Чезар Симион от Румъния. Димитър Топчийски елиминира с 6:1, 6:2 Александру Крачун от Румъния. Александър Костадинов се наложи със 7:5, 6:1 над Робин Иван от Румъния.

При девойките Брияна Иванова разгроми с 6:0, 6:0 Сандра Чиобица от Румъния. Елеонора Тонева победи с 6:2, 6:3 Ана Лазар от Румъния. Анастасия Бързакова се наложи с 6:1, 6:1 над Мара Тамреа от Румъния.

Днес срещите си от първия кръг на сингъл ще изиграят Александър Толев, Пламен Колев, Адриан Христов и Борис Борисов при юношите и Андрея Глушкова, Никол Нунева и Каролина Костова при девойките.