Манчестър Юнайтед ще е без полузащитника Марсел Забицер до края на сезона заради контузия в коляното, съобщи клубът.

29-годишният халф, който пристигна през януари под наем от Байерн Мюнхен може да е изиграл последния си мач с екипа на "червените дяволи“, тъй като през лятото ще се върне в Германия, ако Юнайтед не реши да го купи.

Забицер вкара 3 гола в 18 двубоя от всички турнири за последните 3 месеца и половина.

"Марсел Забицер получи контузия на менискус, която ще го изкара от игра до края на сезона. Марсел игра важна роля през втората част от сезона с 18 срещи, вкарвайки 3 попадения, откакто дойде под наем от Байерн Мюнхен през януари. Той спечели "Карабао Къп“, след като игра срещу Нюкасъл и срещу Брайтън на полуфинала от ФА Къп, изпълнявайки дузпа, която ни осигури класирането за финала. Всички в клуба са разочаровани да изгубим услугите на Марсел, тъй като се стремим към силен завършек на сезона в Премиър лийг и ФА Къп. Оценяваме приноса му към прогреса ни до момента“, пишат "червените дяволи“ на официалната си страница.

В събота Манчестър Юнайтед гостува на Борнемут в следващия кръг. След това отборът приема Челси и Фулъм, а на 3 юни приключва сезона на стадион "Уембли" във финала за ФА Къп срещу градския съперник Манчестър Сити.