Руснаците Даниил Медведев и Андрей Рубльов отстраниха испанци и се класираха за четвъртия кръг на ATP Мастърс 1000 турнира в Рим.

Поставеният под № 3 в схемата Медведев победи Бернабе Сапата Мирайес с 3:6, 6:1, 6:3 за час и 55 минути. Бишият шампион от US Open, който до неделя никога в кариерата си не бе печелил мач във Вечния град, изигра слаб първи сет, в който допусна два пробива и го загуби с 3:6. 

Бившият водач в световната ранглиста вдигна нивото си на игра след това и не остави шансове на намиращия се на 38-мо място в ранглистата Сапата Мирайес. Медведев направи по два пробива и в двата сета, без да загуби подаването си нито веднъж.

В следващия кръг той ще играе с победителя от двойката между Джей Джей Улф и Александър Зверев.

Шестият в схемата Андрей Рубльов също имаше колебания в първия сет срещу Алехандро Давидович Фокина, но го преодоля след 7:6(10), 6:3.

Руснакът първи стигна до пробив при 4:3 гейма, но допусна да загуби предимството си веднага след това. В тайбрека Давидович Фокина поведе с два минипробива и имаше 3 поредни сетбола при 6:3 точки, но Рубльов се спаси и измъкна първата част след 10:8 точки.

В началото на втория сет първенецът от Монте Карло проби, поведе с 3:0 и макар в последния гейм Давидович Фокина да имаше възможност за брейк на свой ред, това не стана и победата отиде на сметката на руснака.

Съперник на Рубльов в следващия кръг ще е Яник Ханфман.