Старши треньорът на Арда Александър Тунчев бе видимо доволен след успеха с 3:0 над Локомотив София в плейофите на Първа лига. Специалистът е на мнение, че възпитаниците му са си свършили работата и са били концентрирани след ефективната игра в нападение.

"За разлика от друг път, днес съумяхме да си реализираме ситуациите. Преди една седмица имахме положения срещу Локомотив, не ги вкарахме и накрая страдахме. Днес това не се случи. Щом сме отбелязали 3 гола, значи сме си свършили работата в атака. Разбира се, можеше да бъдем и още по-концентрирани, но съм доволен от лицето, което показахме. В предишни мачове не побеждавахме, но създавахме много на брой положения. Преди двубоя казах на момчетата да бъдат освободени. Другата седмица гостуваме на Славия. Този мач ще реши седмото място и това кой ще играе на баражите за Европа. Ще трябва отново да играем освободени. Искаме да побеждаваме във всеки двубой и да играем добре. Това е целта на Арда", каза Тунчев по повод срещата.

Той коментира и темата с обявения бойкот от клуба преди двубоя заради назначението на съдията Васимир Ел-Хатиб.

"Темата с Васимир Ел-Хатиб е доста неприятна. Ние сме отбор с традиции и с история в Първа лига. Имахме разговори с ръководството на клуба и с това на БФС. Не искаме да се подиграват с нас, искаме всичко да е честно и равнопоставено."