Италианецът Тони Арболино спечели Гран При на Франция в Мото 2, пети кръг от този сезон.

На пистата в Льо Ман пилотът от Елф Марк ВДС постигна втората си победа за сезона. Той потегли от трето място на стартовата решетка, но показа отлично темпо и затвърди отличните впечатления от началото на сезона. Каращият с Калекс Арболино записа четвъртия си подиум в 5 старта, като не успя да се качи на почетната стълбичка само в Гран При на Испания, на което завърши четвърти.

Още от старта Арболино влезе в битка за първата позиция със съотборника си Сам Лоус. Британецът потегли от първа позиция, но допусна грешка и падна, а заради масов инцидент състезанието бе спряно. При подновяването му Лоус бе изпратен в дъното на колоната, което отвори широко вратите пред Арболино.

Италианецът трябваше да се справи и с още един съперник. Той бе подгонен от испанеца Педро Акоста (Ред Бул КТМ Айо), който падна в четвъртата обиколка и не успя да завърши.

В оставащите 10 обиколки Арболино контролираше изцяло събитията на пистата и не позволи на съперниците си да го достигнат. Той видя карирания флаг на финала с време от 22:34.233 минути. Втори на 0.620 секунди остана чехът Филип Шалач (КюДжеймотор Грезини/Калекс). Подиумът бе допълнен от испанеца Алонсо Лопес (Спийд ъп Рейсинг/Боскоскуро), който остана на 1.537 секунди. 

В общото класиране след първите 5 от общо 20 старта води Арболино с 99 точки. Втори със 74 е Педро Акоста, а Алонсо Лопес е трети с 61 точки, с една повече от четвъртия Шалач.

Следващият старт в Мото 2 е на 11 юни в Гран при на Италия.