Карло Анчелоти, треньор на испанския гранд Реал Мадрид, беше доволен от успеха на своя отбор над Хетафе в столичното дерби, което беше част от 34-ия кръг на Ла Лига.

По негово мнение срещата е послужила за подготовка на тима за така важния полуфинален реванш в Шампионска лига срещу англисйкия шампион Манчестър Сити.

"Не е лесно да се подготвиш за такъв тип мачове. Първото полувреме не беше от най-напрегнатите, през второто се подобрихме, а и отборът подходи сериозно към нещата през целия мач. Нямаше по-добър начин да се подготвим добре за мача в сряда. Имаше добри моменти в мача.

Когато Модрич и Кроос влязоха, качеството на играта се повиши, а Винисиус добави интензивност в атаката. Във форма са, затова ги пуснах. Като цяло екипът е добре. Менди тренира само два пъти с общата група, но направи добър мач и показа, че е готов за сряда“, заяви Анчелоти пред медиите след срещата.

Реваншът между Манчестър Сити и Реал Мадрид от полуфиналите на Шампионската лига ще бъде на 17-и май (сряда) на стадион “Етихад" в Манчестър от 22:00 българско време. Първата среща в Мадрид приключи без победител