Рекордьорът по титли в най-престижния европейски клубен футболен турнир Шампионска лига - Реал Мадрид загуби дело срещу инвестиционния фонд от Абу Даби Мубадала, съобщи Ройтерс, цитирайки източници, близки до съдебния спор. Стойността във финансово изражение е 400 милиона евро.

Причината за наказателния акт, е провала на сделката между ръководството на Реал и фонда относно придобиването на името на стадиона на Реал "Сантяго Бернабеу" за период от 20 години. Това се случи през 2014-а година. 

Получените средства по контракта тогава трябваше да отидат за обновяване на стадиона.

"Арбитражният трибунал, следващ правилата на Международния търговски съд в Париж, отсъди в полза на Мубадала", заявява източникът пред Ройтерс.

Сделката между Реал и фонда Мубадала, който през 2014 година носеше името Международна петролна инвестиционна компания, бе спряна през 2015 година от съда в Мадрид, който се противопостави на плановете на футболния клуб за реконструкция на стадиона.

Реал Мадрид се договори с общината в Мадрид за нов план за реновиране през 2017-а година и изиска договореното финансиране от Мубадала, но според съда давността на договора е изтекла.