Временният мениджър на Челси Франк Лампард разкритикува ФИФА и подкани световната футболна федерация да преразгледа календара. Повод за изказването му е фактът, че специалистът не може да пусне Люис Хол на Световното първенство до 20 години, защото му е нужен в първия състав на "сините“ в оставащите мачове до края на сезона в Премиър лийг.

Селекционерът на Англия U20 Иън Фостър желаеше да включи левия краен бранител в групата от 21 играчи за мондиала, който започва на 22 май за островитяните срещу Тунис, но това няма да се случи, защото отборът ще се събере по-рано на лагер.

Лампард не може да се лиши от Хол, защото Челси е без двамата си леви бекове Бен Чилуел и Марк Кукурея, които са контузени.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик Тен Хаг също забрани на крилото си Алехандро Гарначо да пътува до родината си за надпреварата в Аржентина. Нидерландецът иска да го използва в мачовете до края на сезона, който ще приключи на 3 юни за "червените дяволи“, когато ще играят с Манчестър Сити във финала на ФА Къп.

Запитан дали ФИФА трябва да премисли календара си и времето за провеждане на първенството, Лампард казва следното:

"Да, мистерия е за мен. Не бе нужно да мисля твърде много за турнира преди месец, защото дойдох внезапно и се поставя въпросът за младите играчи, които напускат в най-решителната част на сезона. Виждате какво означава за нас и Люис. Има други клубове и първенства, в които футболистите играят редовно. Няма смисъл да се застъпват двете надпревари в края на сезона. От наша гледна точка, имайки правото да ги задържим, е важен фактор. Може би това застрашава Световното първенство и затова трябва да обърнат внимание, защото искат най-добрите там състезатели там“, призна легендата на лондончани.

Люис Хол е играл в 7 двубоя за Челси този сезон, включително като титуляр срещу Манчестър Сити, Нюкасъл и Ливърпул, но не е започвал от първата минута от януари.

"Бе мое решение той да остане за оставащите 4 мача. Имаме контузии с двата ни леви бека, които играят регулярно и това ни поставя в позиция, в която се нуждаем от Люис. Как той го прие? Той асимилира повечето неща по еднакъв начин - с изправена глава. Би желал да играе за родината си и щеше да е чест за него, което е добре. В същото време е дошъл от тази академия и ще е готов на всичко да получи възможност за игра. Това усещам от него. Щеше да е щастлив да отиде, но и сега е доволен, защото ще получи шансове в тези последни срещи. Има възможност да започне срещу Нотингам Форест. Бях изкушен да го ползвам миналата седмица, но спецификата на двубоя изиска опит в тази ситуация“, продължи някогашният полузащитник.

"Наистина съм впечатлен от него в тренировките. Той е много добър играч, талантлив. Нуждае се да излезе от себе си малко повече, защото наистина трябва да си повярва колко добър е сред групата. Не съм работил с Люис преди. В предишния ми период той бе малък“, доплъни още Лампард.

Мениджърът потвърди, че централният защитник Уесли Фофана е започнал тренировки, след като се възстанови от травма в подколянното сухожилие.

С контузии остават Мейсън Маунт, Рийс Джеймс и Калиду Кулибали, но според наставника те могат да се върнат преди края на сезона.