Новак Джокович спечели мача си от втори кръг на ATP Мастърс 1000 турнира в Рим снощи срещу Мартин Ечевери със 7:6(5), 6:2, но разтревожи привържениците си. След двубоя сърбинът говори пред медиите и засегна темата със скорошната си контузия на десния лакет, заради която продължава да бъде с предпазен ръкав на лакътя.

"Играх добре във втория сет. Затворих двубоя наистина добре. Първият сет имах бавен старт. Това е историята на клей сезона ми до момента. Имам наистина бавно начало. Нямах много срещи и победи на тази настилка. Все още намирам ритъм. Спечелих срещу много солиден играч, който е специалист на клей. Той е млад и проспериращ играч“, сподели настоящият шампион в италианската столица.

"Винаги е рисково да играеш с някого за първи път. Особено в началото в началото на мача имаш нужда да усетиш темпото на топката, въртеливото движение, как се движи съперникът. Различно е от това да го наблюдаваш на видео, готвейки се тактически. Доволен съм от начина, по който се борих“, продължи Ноле.

"Беше доста студено. Не играх тези дни. 17-18 градуса е, усеща се наистина хладно. Понякога това се отразява на начина, по който усещам лакътя си. Исках да поставя ръкава, за да го загрея и да го чувствам по-удобно“, допълни още 22-кратният победител в турнири от Големия шлем.

В следващия кръг Джокович ще играе с първата ни ракета Григор Димитров срещу когото има 10 победи и една загуба.