Николай Киров, треньор на Берое, беше много щастлив след успеха на водения от него отбор с 2:0 над Септември София в среща от първия кръг на плейофите в efbet Лига на втората шестица.

"В тази група всяка победа е изключително важна. Хубавото е, че днес реагирахме след негативния резултат отпреди няколко дни. След двата гола играчите се успокоиха и стояха добре на терена. Важна беше реакцията от тяхна страна.

Гостите понатиснаха, играейки с по-директни топки. Изчерпахме момента на преход в атака, а с малкия Васко Василев имахме бърз човек в атака и се радвам, че успяхме да използваме тези пространства.

След Нова година той е неизменно част от първия отбор. И в предни двубой съм му давал шанс. Много е важно да се дава шанс на момчета от школата, защото те са бъдещето на клубовете“, коментира Киров.

"Важното е сега да се подготвим по най-добрия начин за следващия двубой. Усилията ни са насочени само до следващия двубой, тъй като в тази група ще бъде много трудно и ще има интрига докрай.

В края на първенството винаги има трудности. Някои от състезателите се включиха в състава след края на подготовката и е нормално да има контузии“, коментира той кадровите проблеми в отбора.

Най-важни в този момент са състезателите. Никой от тези 6 наставника не е изпадал в такива ситуации, но и ние трябва да се учим от трудностите“, завърши наставникът на Берое.