Националният селекционер на мъжкия ни отбор по бокс за мъже - Жоел Арате, коментира българското участие на световното първенство по бокс, което се провежда в Ташкент, Узбекистан. Кубинецът изрази недоволството си от решенията на съдиите, които лишиха от сигурен медал двама от боксьорите ни - Радослав Росенов и Хавиер Ибаниес. България замина за Мондиала с 10 боксьори, но само 4 от тях достигнаха до фазата на 1/4-финалите.

"Свалиха ни два медала от врата. Категорично Радо Росенов и Хавиер Ибаниес трябваше да играят на полуфинал. Вярвам, че двамата имаха сили и възможности да преследват световна титла, но съдиите не им позволиха. Няма как да не сме разочаровани. Смятам, че и Ергюнал Себахтин направи много добър мач и също можеше да продължи напред“, сподели Арате.

"Като цяло съм доволен от видяното. Момчетата вдигнаха много нивото в последните месеци и ще продължим в същия стил към Европейските игри, които са квалификация за Париж. Нашата цел е максимален брой квоти от Полша. Играта, която показаха, не само Росенов, Ибаниес и Ергюнал, но също така и Рами Киуан, който имаше малшанс да боксира със световния шампион на четвъртфинал, както и още Кристиян Николов, Ясен Радев и Даниел Асенов, ме кара да се чувствам оптимист, че сме на правилен път. Радо Панталеев се върна след контузия и му трябва още малко време, Йордан Морехон и Красимир Джуров също могат повече“, каза още Арате.