Старши треньорът на Ювентус - Масимилиано Алегри, говори пред медиите след равенството на неговия тим срещу Севиля. Първият полуфинал от турнира Лига Европа в Торино завърши 1:1.

"До първия гол отборът движеше топката добре, но когато трябваше да завършваме атаките си действахме прибързано и правехме много грешки", сподели италианецът. "Те ни хванаха на контраатака, а като нищо можеше да получим и втори гол по сходен начин. Момчетата не се отказаха и стигнаха до равенството, което запазва шансовете ни за класиране на финал", добави Алегри.

"Когато говорим за 1/2-финал на европейски клубен турнир, няма как да не е оспорвано. Севиля е опитен отбор, който не се предава. Видяхте как отстраниха Манчестър Юнайтед. Този път ние бяхме в тяхната роля. Трябваше да бъдем по-остри в завършващата фаза, особено в първите 25 минути", каза още наставникът.

"Севиля се защитаваше много добре, много агресивно, а техните нападатели тичаха като луди при високата преса. Ние обаче знаем, че можем да ги нараним, когато имаме повече пространства в реванша. Там мачът ще продължи 95 минути, а може дори и 120. Нашата крайна цел е финала", завърши Алегри.