Барселона опроверга новината, публикувана днес в "El Confidencial", че клубът е глобен с 15 милиона евро от данъчните служби в Испания след установени плащания на играчи с коли и чартърни полети.

Това информираха "каталунците" със официално съобщение, публикувано на сайта им. Барселона уточнява, че клубът е бил инспектиран за финансовите години 2015/2016 и 2017/2018, като проверката приключва през юли 2021 година. Данъчната служба не е наложила санкции по отношение на нито една от предполагаемите нередности, описани от "El Confidencial". 

Санкциите, които се описват в статията и които бяха обжалвани пред Централния административен финансов съд, се отнасят до друг въпрос, а именно данъка, приложим за плащания към агенти на играчи, уточняват от клуба. 

От "блаугранас" подчертават, че през април тази година Централният административен финансов съд е приел жалбата, подадена от адвокатите на Барселона, като отмени глобите, свързани с данъка върху доходите и данъка върху доходите на чуждестранни лица.