Пилотът на Ред Бул Серхио Перес може да получи наказание от ФИА заради поведението си по време на изминалото Гран При на Маями в щата Флорида.

Мексиканецът записа най-бърза обиколка предишната събота и тръгна първи в неделното състезание, но пресече втори стартфиналната линия в края на надпреварата зад съотборника си Макс Верстапен.

Сега се разглежда поведението му извън болида, тъй като е бил привикан от стюардите заради нарушение на спортните регулации. Той е обвинен, че е закъснял за парада на пилотите преди състезанието. Перес и екипът му са изложили гледната си точка пред организаторите, но аргументите им не са били приети.

"Причината за закъснението е отборната медия и други ангажименти от рекламен характер, към които пилотът има задължения преди да се насочи към парада“, гласи обяснението на представителите на мексиканеца.

Перес се защити в пресконференция след Гран При на Маями преди да се срещне със стюардите, изтъквайки, че е невинна грешка, след като маркетинг отделът му го е забавил.

Съотборникът му Макс Верстапен го защити, казвайки че пилотите трябва да се занимават с по-малко маркетинг в състезателните уикенди, защото това се отразява на представянето им на пистата.

"Прекалено е натоварено. Нуждаем се от повече свободно време“, подчертава тезата си световният шампион.