Ливърпул ще се раздели с един от треньорите си Томас Гронемарк в края на този сезон, призна самият наставник пред The Athletic.

47-годишният спец работи с мениджъра на отбора Юрген Клоп в последните 5 години, но договорът му изтича това лято и няма да бъде продължен. Датчанинът, който работи с играчите в сферата на изпълнението на тъчовете си тръгва от "Анфийлд“, тъй като желае да работи повече време с футболистите на тренировъчното игрище.

Гронемарк, който работи още за Аякс, Филаделфия Юниън и Тулуза, е прекарал седмица на тренировъчния център "АХА“ миналият месец, но това е била първата му визита там от юли.

"Няма да работя за Ливърпул след този сезон и не съм го решил сам. Клубът го реши. Уважавам това и винаги ще съм благодарен за невероятната възможност, която Юрген ми даде. В първите два сезона имах 4 или 5 визити до Ливърпул всеки сезон, прекарвайки седмица с играчите всеки път. Това бе фантастично, защото означаваше, че можех да правя много неща с тях и имахме отлични резултати, печелейки Шампионска лига и Премиър лийг. Тогава се случи COVID-19 и с ограниченията в пътуванията, както и лудата програма на футболистите, стана много трудно за мен да посещавам Обединеното кралство и да прекарвам същото време с тях на тренировъчното игрище. Миналият сезон имах едва две визити, а когато дойдох в Къркби наскоро, това бе първият ми път от 10 месеца насам", сподели специалистът по странични хвърляния.